Börjar vänja mig

Vågar äntligen klappa grisarna!!!! Här har de så kallade grisshowar så man visar upp en gris och den ska göra som man säger eller nått, haha fatta inte riktigt när Courtney berättade men ska väl på nån snart så kommer få se de då. Men iaf för att man ska få grisen att göra som man vill har man som en pinne som man slår dem på med. Det lärde jag mig göra idag, lite skoj sådär! Inte så läskigt som jag trodde, hopefully:)

Här kommer lite bondebilder
 

 


Köra lite bil

Så stolt över mig själv. Idag påväg hem från ett ställe vi var på och åt frukost, stannar Courtney bilen och säger att jag ska köra. Jag tveka innan för det gick ju sådär sist, jag fick panik och tryckte på gasen istället för bromsen och vi åkte nästan in i huset. Men idag körde jag riktigt bra måste jag säga, nada problemas alls faktiskt! Körde runt lite i kvarteren och runt om. Riktigt kul! Och Courtney tyckte jag var duktig också så det kändes bra! Kommer förmodligen och förhoppningsvis ta körkort här så det kanske iaf blir lite lättare när jag kommer tillbaka till Sverige igen. Lär väl vara lite mer bilvan då eller vad man nu ska säga.

Hare


Födelsedagsmiddag

Ska nu alldeles snart åka iväg och äta på en kinarestaurang, vi ska nämligen fira Courtneys stora syster som fyller år (imorn egentligen). Ska bli trevligt o så ska bli så sjukt gott med kinamat. GAAH!' Aja bloggar när jag kommer hem sen!

Här kommer en liten egopic
Puss och kran


Stort jävla frågetecken ?

Asso vet inte vart jag ska börja, MEN VAFAN HAR HÄNT MED MILEY CYRUS??! Jag menar alla har vi väl sätt Hannah Montana nån gång i livet och alla har älskat henne både då och efter. Så varför va hon tvungen att förstöra sitt artisteri på det här sättet???! I don't get it...? Visst visst artister måste få ändra på sig, men hon gick från sjukt snygg och bra sångerska till en strippande jag vet inte vad på bara några månader?

Haha kände bara att jag ville dela min åsikt, är nog inte den enda som inte tycker som jag om jag får gissa?!

 

 

Jag menar VARFÖR?

 

Hahahaha såja


Onsdag 28/8 2013

Okej måste verkligen bli bättre på att blogga känner jag.. haha det blir alltid ett jääättte långt blogginlägg på kvällen och det kanske är roligare för er läsare att läsa småsnuttar till inlägg hela tiden antar jag? Så ska bli bättre på det, promise.
Men iaf idag har varit en vanlig dag med två träningar etc. Det går bättre och bättre på träningarna faktiskt, har lärt mig så sjukt mycket på bara dehär 6 (?) träningarna hittills.Väldigt skoj. Har också börja komma närmre tjejerna i laget och engelskan flyter på bra i perioder vilket är väldigt kul. Vi satt idag ute efter träningen under tiden killarna spelade fotboll (Amerikansk då). Det var några tjejer i laget som väntade på sina brorsor så vi va snälla att vänta med dem. Men aa vi pratade om allt möjligt och skratta och hade oss och jag fick visa volter på gräset.

sen när jag och Courtney kom hem fanns det tacos till oss så vi gjorde varsin taco. Asso min blev så jäkla fin, asso verkligen den perfekta tacorullen eller va man nu ska kalla det! Hahahah stolt över en taco..kom igen Johanna.. OCH juste när vi talar om mitt namn, så har jag fått ett smeknamn, eller behövde ett smeknamn att ha under matcher etc eftersom mitt namn e såpass långt. Så mitt smek namn blev Jo(e?), haha väldigt fantasifullt, men de flesta smeknamn som existerar är förkortningar på ens namn så är bara en i gänget då, så det är ;)
Tillbaka till tacon, till det drack vi en jätte skojig dryck, Cool-Aid heter det, himla kul. man har i ett pulver med smak och sen massa socker... haha fick typ ångest av att dricka det men det var himla gott faktiskt! och den var blå, haha!

aja bilder kommer väl på de då
men nu ska jag sova, för har morning practise imorn, men klockan halv sju istället för halv sex, värsta sovmorgonen! woopa.

Puss och kram

 
 
här är det såkallade Cool-Aiden
 
 
 
//Johannan
 

So truth

Hahaha tyckte den här va lite rolig


Träning, träning, träning

Så, nu ar jag inte skrivit på ett tag.. asso orkar typ inte skriva för varje gång jag får chansen att koppla av har jag annat att göra, såsom att sova, läsa eller göra andra saker än att blogga på datorn. Anyway, vi kör ju två pass om dagen hela denna vecka för att komma igång till skolstarten. För de som inte vet det så spelar jag nu volleyboll här.
Första träningen på morgonen är klockan sex så måste gå upp ungefär halv sex. det andra passet är sedan halv sju på kvällen så har ju ett antal timmar där emellan som jag kan göra lite vad jag vill på. Men för det mesta sover jag då eller läser eller snackar med folket I Sverige, eftersom där är ju klockan ca 6 på kvällen när jag slutar träningen vid halv åtta.
Denna natt va hemsk, för har sån otroligt jäkla träningsvärk i hela kroppen men mest i rumpan och benen. Är ju inte van vid denna typ av träning, och framför allt inte konditionen! jag menar jag som gymnast har typ ingen kondition (vilket iof skulle va bra att ha) men jag har det inte, så det är ju bra, då får jag ju jobba upp den också tills jag kommer tillbaka till Sweden. Kommer kanske inte bli så tjock som jag varit orolig för att bli ändå. Okej ska inte säga så men staden Colton som jag bor i är väldigt sportiga av sig och väldigt duktiga på det också, så det är skoj att de satsar:)
Tjejerna i laget är så himla gulliga mot en också, så fort man klarar nått så skriker de ''Good job Johanna'' eller 'There u go girl'' så det är kul att de är så peppande, det får en att vilja bli ännu bättre. Faktum är att det faktiskt gått väldigt bra för mig på träningarna hittills! Men det är så sjukt mycket småsaker som jag inte hade en aning om att de existerade inom volleyboll..? men det är ju kul att testa på nått helt annat också.
Hahah och sen idag på eftermiddagsträningen när vi skulle göra styrka, fick jag visa mina gymnastskills, såsom att typ stå i stödvåg (tror mest gymnaster fattar) och gå på händer. Sen va de även imponerade över hur stark jag var (hahaha hade inte en aning om att jag ens hade muskler längre..). Men ja, så jag känner att jag kommer igång mer och mer för varje träning och lär mig nya saker, så det är kul.

Nu blev det ett grymt långt inlägg, hoppas ni orkade läsa ;)
kommer en bild på en så kallad stödvåg som jag nämnde ovan för er som inte vet var det är.
Outfit (dokh ser man ej skorna och de otroligt fina strumporna..)
 
GO WILDCATS!
 
 Där har ni stödvågen

Today 24/8

Har inte hunnit blogga asmycket, det är så mycket skönare att bara lägga ut en bild på instagram eller så men ska sammanfatta dagen.
Jag vaknade väl runt tio kanske, då gick jag upp tog en dusch och sen hade Eric (min värdpappa) gjort våfflor med sirap och florsocker, och jordgubbar:) väldigt onyttigtjag vet men tydligen gör man så här i USA, man äter en större frukost och sen inte så mycket till lunch. Men det var iaf jätte smarrigt.
Efter frukosten låg jag mest på mitt rum och tog det lugnt större delen av dagen, skypeade med Sebbe och läste och lite så. Och juste, sen får jag ju inte glömma att säga att denna helg är vi grisvakter. Låter säkert jättekonstigt, men det är så att Courtneys syster och hennes man har en minigris, eller så kallad pet pig som de säger här. Så den har gått rukt här och nöffat hela dagen, så förbaskat söt!!!
Men iaf sen runt kanske tre åkte vi på nån EF sak för utbytesstudenter runt om här i områdena, så den här grejen då var i Spokane. Det var faktiskt väldigt kul måste jag säga, och mysigt!! Har dock inte så mycket bilder ifrån det för min mobil dog precis när vi kom fram... Men det var lite teaterspel, mingel och sen middag i parken vi var i. Och sen får vi inte glömma att Courtney lärde mig The Cupsong eller vad den kallas, och med (det här måste ni notera) the typical red cups!!! YEEEY!! Men anyway, så tillslut satt alla studenter där och sjöng och lekte med muggarna! Väldigt trevligt. Efter det runt typ halv åtta/åtta åkte vi till ett shoppingcenter i Spokane och gick runt där i nån timme eller så! Hittade då ett jätte gulligt linne från American Eagle.
Så ja det är väl hela dan lite kort sammanfattat.
Nu ska jag sova för ska upp halv nio imorn för ska gå till kyrkan här, jag behöver inte följa med men känner ändå att jag inte bara vill dissa deras tro etcetc... men det ska faktiskt bli intressant och se hur det är här.

Godnatt allihopa, hoppas ni inte tröttnade av att läsa allting..;)


Sköta grisar

Vill först bara säga att jag valde Colton High School som skola för den kändes mest välkomnande för min del plus att jag får börja om ca en och en halv vecka istället för imorn:D

Anyway.. Senare idag bär Courtney kom hem från sitt sommarjobb va vi tvungna eller egentligen inte jag men följde med Courtney iaf och så åkte vi och fixade hos deras grisar. Jag trodde de hade grisarna precis vid deras hus men så va de icke, de va en bit att åka faktiskt. Jag vågade då varken gå in till grisarna eller klappa dem.. de bara nöffade på en och puttade på varandra och på Courtney när hon gick in till dem så jag höll mig utanför. Under tiden vi var där började det dessutom åska och blixtra och senare även regna. Blixtarna va så stora att man typ hoppa till när de kom, de låter ju inte och så helt plötsligt lyser nånting upp himlen så såklart man bli rädd lix! Dock fångade jag ingen fin blixt på bild, så får hoppas de kommer fler gånger så jag är förberedd:))

Allt för denna dagens bloggning, nu väntar sängen!
Godnatt allihopa


Vilken skola

Ska nu snart åka iväg och titta på kommande skola och jag har då två alternativ;
Här i närheten, ca 2 minuter med bil ligger Colton High School. Denna skolan har dock bara ca 70 elever, men det som är bra med det är att alla blir väldigt tajta. Courtney (min värdsyster) går där och träffade igår många av hennes vänner när jag följde med henne till hennes volleybollträning. Så det är najs att jag i så fall (om jag väljer den här skolan) att jag kommer in i ett umgänge direkt istället för att gå runt som en loner. Den har dessutom cheerleading som jag velat testa på och även volleyboll som jag också vill testa på, nackdelen är då att de inte finns så mycket andra roligare ämnen att välja eftersom det är en så liten skola...
Pullman High school då, de har ca 700 elever och med helt enkelt mer saker att välja på. Det tar ca 20 minuter med bil dit så det är längre och sen känner jag dessutom ingen där.. Dock har den skolan redan börjat (började 21a) så om jag skulle börja där skulle jag börja senare. Colton High School börjar den 3e september så då har jag ju några veckor till som jag kan chilla på! Men har beslutsångest just nu och vet inte vad jag vill!!!!! Men ska ju kolla Pullman High School nu snart ju så får väl se då va jag får för intryck av den skolan. Ska bli spännande!

Lite bilder på Colton High School (outside)


The U.S

Första dagen här i Colton/Washington och det känns faktiskt rätt bra. Känns lite obekvämt med en helt ny främmande familj och ett främmande språk men om några dagar eller veckor kommer det ju vara mycket lättare! Förhoppningsvis..;)

Flygningen igår gick bra, och bytena också, gjorde ju två byten först i Reykjavik och sedan i Seattle. På flyget till Seattle satt jag på platsen närmast nödutgången så det va kinda kallt vid benen och fötterna... Men efter ett tag fick jag filt så då blev jag nöjd så! Fick ju dessutom större benutrymme så det va ju najs också.

Jag tycker att jag och Courtney har connectat rätt bra ändå, vi är typ väldigt lika till sättet så.
Idag jobbade hon och Eric (pappan) va på jobbet, så idag var det bara jag och mamma Connie hemma. Hon är egentligen lärare så hon skulle väl börjat jobbet hon med men hon har opererats för en vecka sen och kan knappt röra sin axel så hon måste va hemma ett tag till.
Jag själv gick upp runt halv tolv och duschade och åt frukostlunch ute på altanen, det är så varmt här, runt 31 grader här idag!!!! Sen skypea jag med älsklingen och sen var jag och Connie ute och gick en sväng runt kvarteret med Dixie, deras hund.

Lite uppdates från idag!!

Kommer fortsätta blogga så mycket jag kan!

Kan just nu bara nås när jag är här hemma för har inte fixat nått abonnemang till telefonen än men det kommer fixad om nån dag typ så!!:)

Hare

 

 

 


Nu lyfter jag

Tänkte skriva ett sista inlägg här i sverige innan jag drar. Sitter nu på flyget o ska lyfta om ca 10 minuter.. Känns fortfarande inte verkligt.. Att jag inte kommer få se min familj o vänner o pojkvän på 10 månader.. Så overkligt.. Gjorde så ont att säga hejdå, värre än väntat! Men hoppas det kommer bli great ändå och att jag får uppleva massvis med saker!

Kommer blogga så mycket jag kän där borta också!

Ha det så bra sverige, gonna miss u all

Puss och kram från lilla mig nu beger jag mig ut på mitt livs äventyr!


Finally

Skrev på instagram och twitter och sånt men aldrig här på bloggen om vad som hände mig. Jag skulle ju ha åkt i torsdag den 15e. Sen på onsdag eftermiddag ringer EF och säger att min välkomstfamilj som jag skulle bo hos först inte kunde ta emot mig.. Det var någonting som hade hänt så att de ej fick ta emot mig. Blev så otroligt arg och ledsen och tänkte ett tag att jag nästan ville hoppa av för jag tyckte EF hade skött det så dåligt.. Mamma blev också så irriterad så hon ringde EF och hotade med att stämma dem om vi inte fick mer info om någon ny familj dagen efter. Så på fredagen då så fick jag då min familj tillslut, som verkar jätte gulliga. De bor i typ samma område så måste inte byta skola och massa sånt och så har de en tjej i min ålder dessutom som verkar va min typ så ser mycket fram emot det här nu!:) så nu kommer jag åka på tisdag istället.
Tänkte bara skriva det så folk som inte har twitter eller instagram vet varför jag inte lämnat Sverige än.. Hehe;)


Gästinlägg av min pojkvän

 
Tja Tja bloggen sebba tha boyfriend här ;) som ni förstår så ska jag göra ett inlägg för att få lite läsare, Jag får väl relatera till den här bloggens syfte alltså Johannas utbytesår. Jag kan väl säga att jag tycker det känns sådär men vem vill vara utan den man älskar i 10 månader det är inte helt lätt. Så det enda man kan göra är att vara posetiv och göra det bästa av de (helst vill jag ju att hon ångrar sig och stannar hemma) men som sagt det är hennes val och jag kommer stötta henne i de, det var ju ett beslut hon tog innan vi blev tsm så. nu har vi också fått reda på att avresan är uppskjuten så de känns bra för min del, ett steg närmare att hon kanske stannar :) 
jag har väl inte så mkt mer att komma med så tack för mig det var otroligt kul att få skriva lite här
 
bye bye 

American pancakes

Ville få lite usa känsla här hemma så ställde mig och gjorde american pancakes. De blev väldigt goda måste jag säga!


Efterrätt <3

Jag är en riktigt efterrättsmännska kan jag ju börja med att säga. Brukar säga att man har alltid plats för godsaker, ena delen av magen ska det vara vanlig mat i och den andra delen av magen är till för efterrätter, godis etc. Dvs efterrätter kan man alltid få ner.

Dagens efterrätt bestod av hallon och honungsmelon och till det gräddmjölk. Riktigt fräsch sommar efterrätt.

 

 


Konfirmation

Igår var vi ju på kusinens konfirmation. Det var kul och trevligt men blev ganska långtråkigt för vissa i kyrkan efter ett tag;) haha min lille brorsa kunde inte sitta still alltså.. Men sen var det mottagning hos kussarna då och det var mysigt och trevligt, åkte väl hem runt nio kanske. Av vissa jag träffa där var det sista gången jag såg dem innan jag åker.. Känns lite konstigt.

Idag ringde mamma till EF och skällde rejält på dem eftersom jag varken fått veta nått om min värdfamilj än och heller inte om flyg och när jag åker.. Skulle liksom fått all info idag. Men imorgon har de lovat att komma med info så får skriva då först när jag vet.

Här kommer iaf lite bilder från gårdagen


Lunch med farmor

Tidigare idag var jag och Sofia hos farmor och lagade lunch till henne. Vi hade gett en lunch till henne i 80 års present. Lunchen bestod av sallad med massa fräscha grönsaker o frukt och till det kyckling och pasta. Tycker lunchen blev väldigt lyckad om jag får säga det själv, vi satt och snacka massor och skratta och hade oss.

Nu väntar vi här hemma på att Sebbe ska komma så va kan äta middag, tacos!!!! Sen ska han sova här och sedan imorgon följa med på min kusin Melvins konfirmation. Ska försöka ta massa bilder där som jag sedan kan lägga upp imorgon.



 

 


Headern klar!

Nu är headern + designen äntligen fixad! 
Jag och Sofia har suttit en stund nu innan middagen och fixat allt, är jätte nöjd!

Klagomål

Kan ju börja med att säga att Pizza Hut heter Pizza Hut av en anledning.. De må kunna pizza men inte mycket annat.

Jag och sebbe kommer in på hotellets egna Pizza Hut restaurang och beställer in vår mat. Efter ca 15 min kommer servitrisen ut igen och säger att maten som vi beställde är helt slut. Vi beställer då in en pizza och en spagetti bolognese. För det första var det inte spagetti jag fick, utan pasta, överkokt för den delen med massa vatten i.. Som dessutom var kall, och till det fick jag ljummen, säkert mikrad köttfärsås..

Dessutom tog det enorm tid för personalen som har hand om serveringen att över huvudtaget lägga märke till oss när vi kom in för de stod bara o snackade med varandra..

Skulle kunna räkna upp massa mer som var fel med min mat ikväll osv men orkar inte skriva ett über långt inlägg som ingen orkar läsa..

Men tycker sånt här är grymt dålig stil mot hungriga kunder som förväntar sig mer.. Kommer nästan aldrig våga mig in på Pizza Hut efter den här händelsen igen, var kritisk emot restaurangen redan innan liksom.

Ja, men det var väl det, kände att jag ville dela med mig av min åsikt.


Liseberg

Har ju inte sagt det men igår åkte jag o sebbe ner hit till Göteborg för några dagar bara han och jag, väldigt mys må jag säga!!
Känner att det är lite onödigt att skriva och berätta att vi idag då var på Liseberg, så låter bilderna tala för sig själva.